Wie we zijn

 De stichting wordt volledig ondersteunt door vrijwilligers die in hun vrije tijd het scholingsproject helpen:

Tjeerd van Dijk

Tjeerd van Dijk

Voorzitter

Net als mijn ouders ben ook ik geboren in Indonesië (in Jakarta, de hoofdstad). Maar de ouders van mijn vader komen oorspronkelijk uit Friesland.

In 1955 is ons gezin verhuisd/gerepatrieerd naar Nederland. In 1998 ging ik voor het eerst terug naar Indonesië, onder andere om mijn geboortehuis te bezoeken.

Drie jaar later bezocht ik ook andere eilanden van Indonesië. Sinds 2003 ben ik elk jaar op Bali te vinden.

Wat opviel was dat ik kinderen tegenkwam op het strand, terwijl ze op dat moment eigenlijk op school zouden moeten zitten… Toen ik daarover in gesprek ging met hun ouders bleek me al gauw, dat ze zelf niet genoeg geld hadden om hun kinderen naar school te kunnen laten gaan, en daarvoor geld moesten lenen bij de bank. En als er te weinig inkomen was om een lening af te kunnen sluiten? Tsja, dan moest het kind wel thuis blijven.

Dat motiveerde mij om in 2009 met mijn scholingsproject te starten. Inmiddels ga ik zelf jaarlijks naar Bali, om alle projecten goed te blijven volgen: de scholen te bezoeken waar de kinderen les krijgen, en het schoolgeld aan het hoofd van de school te betalen voor het hele jaar. Dat is het leukste als de ouders erbij zijn!

Simone Winkel

Simone Winkel

Secretaris

Ik zou mij graag in het kort willen voorstellen, als de nieuwe Secretaris voor de Stiching vanaf November 2022.

Mijn naam is Simone Winkel, geboren en getogen in Mijdrecht. Ik ben woonachtig in Mijdrecht met mijn man Frank. Samen hebben vier zonen waarvan er drie nog bij ons wonen. Momenteel werk ik als een ZZP’er in de thuiszorg. Nu onze kinderen volwassen worden heb ik meer vrije tijd, dus toen Tjeerd mij vroeg of ik de positie van Secretaris wilde aannemen hoefde ik daar niet lang over na te denken!

Ik ben blij dat ik aan de stichting mag bijdragen omdat ik weet dat het geld precies besteed wordt zoals het hoort.

Karin Francke

Karin Francke

Penningmeester

Ik ben 54 jaar en ik woon in Middelburg. Hoe kom ik bij de stichting terecht?
Ik ken Tjeerd nu precies de helft van mijn leven en vanaf het begin dat Tjeerd de stichting heeft opgericht, heb ik zijn verhalen omtrent de kinderen en scholing op Bali meegekregen. Nu heeft Tjeerd mij onlangs gevraagd om penningmeester te worden van de stichting.

Ik heb daar ja op gezegd omdat ik met eigen ogen gezien heb, hoe waardevol de stichting is voor de kinderen op Bali. In 2019 heb ik een fantastische eerste kennismaking met het prachtige eiland Bali mogen hebben.

Het was geweldig om mijn eigen sponsorkind, waar ik al jaren foto’s en updates van kreeg, in levende lijve te ontmoeten. In de weken dat ik daar geweest ben, ben ik met Tjeerd meegereisd en heb zo ook mee kunnen maken hoe het reilen en zeilen van de stichting hier op Bali in zijn werk gaat. Bovendien kon ik mezelf ook nog een beetje nuttig maken bij al het werk wat erbij kwam kijken!

Nu dan de taak voor mij om vanuit Nederland, mijzelf op deze manier als penningmeester in te zetten voor de stichting.

ANBI

Scholingsproject Bali is geregistreerd bij Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit geeft onze donateurs de zekerheid dat hun donatie terecht komt bij een organisatie die zich houdt aan de strikte Nederlandse regelgeving voor goede doelen.

Fijne feestdagen!

Namens de stichting en de sponsor kinderen willen wij u graag hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen. Bedankt voor al uw steun!

Reisverslag Jolanda en Jan

Op 7 september was het zover. Na twee corona jaren wachten, gingen Jolanda en ik naar Bali. Een paar weken daarvoor kwam Tjeerd ons  wat kleding voor de kinderen op Bali  brengen. Een grote blauwe koffer gevuld met kleren en knuffels en nog wat extra spullen die wij...

Bezoek 2022: Sponsorgeld en voedselpakketten

In september waren we voor het eerst in drie jaar weer op Bali voor de stichting! Dat wil zeggen, ik was er al eerder in maart, om het bezoek aan de scholen en ouders voor te bereiden. Ik heb toen de formulieren uitgedeeld aan de contactpersonen, om het bezoek in...

Corona crisis op Bali: update januari 2021

In mei vorig jaar informeerden wij onze sponsors en andere belangstellenden over de lockdown op Bali en de rampzalige gevolgen voor de kinderen en hun families. Op dat moment hadden we nog een kleine hoop dat we in de zomer van 2020 zouden kunnen afreizen voor ons...

Bezoek Karin Francke Bali 2019

Op 14 augustus 2019 vertrok ik samen met de voorzitter van de Stichting Tjeerd van Dijk van Amsterdam Schiphol met Qatar via Doha naar Denpasar op Bali. Na een reis van ca 19 uur komen we de volgende dag in de avond aan. Het is inmiddels al donker als we naar ons...

Reisverslag van Raymond, Denise en Rileigh

We zijn maandag in Lovina aangekomen, de locatie van het door Rileigh Tyrrell gesponsorde kind, Arystia (15 jaar). Deze keer hebben we elkaar ontmoet in het ouderlijk huis. We werden ingelicht door Raymond’s oom Tjeerd dat haar vader vorig jaar aan kanker was...

Scholingsproject Bali 9 jaar oud!

Scholingsproject Bali is vandaag 25 januari 2019 NEGEN jaar jong geworden! Negen jaar geleden zijn wij een officiële stichting geworden. In 2002 begonnen als klein initiatief met 17 kinderen zijn we nu doorgegroeid naar een goede organisatie met 220 kinderen. Daarom...

Reisverslag van Tjeerd en Hetty (september 2018)

Na een lange reis veilig aangekomen in Denpasar, en direct door naar Padangbai. De chauffeur van mijn hotel stond zoals afgesproken op me te wachten. Het voelde weer als thuiskomen! Zondagmiddag naar het de White Sand Beach, waar ik zoals altijd in Padangbai, de...

Verslag bezoek sponsorkind

In maart 2018 hebben we voor de derde keer ons sponsorkind Putri en haar broertje Dendi bezocht (die onze vrienden sponseren). De vader heeft een oude telefoon gekregen waar we WhatsApp op hebben gezet en hebben hem geleerd hoe hij foto`s en filmpjes kan maken en...

Neem contact met ons op