In maart 2018 hebben we voor de derde keer ons sponsorkind Putri en haar broertje Dendi bezocht (die onze vrienden sponseren).

De vader heeft een oude telefoon gekregen waar we WhatsApp op hebben gezet en hebben hem geleerd hoe hij foto`s en filmpjes kan maken en versturen. Hun vader spreekt goed Engels en daardoor hebben we regelmatig contact via WhatsApp met de familie. Tegenover hun huis is een bungalowparkje en als ze daar voor de poort gaan staan kunnen ze gratis gebruik maken van de Wifi.

Dit keer verbleven we eerst een weekje in Ubud. Putri haar vader had een vriend met auto geregeld en kwam ons daar samen met de kinderen ophalen. Putri sprong blij in onze armen toen ik de poort open deed. Onderweg naar Kalibukbuk moesten we 2 x stoppen omdat Putri over moest geven. Haar vader vertelde dat ze zich zo had verheugd op onze komst dat ze er slecht van had geslapen.

We werden `s avonds bij hun thuis uitgenodigd voor een welkomstmaaltijd. Hun moeder had heerlijke nasi goreng, saté en ander lekkers gemaakt. Wij hadden voor iedereen cadeautjes mee. Het was een gezellige avond en vonden het fijn om iedereen weer te zien.

We verbleven 15 dagen in Kalibukbuk waar we een villa met zwembad hadden gehuurd waar de kinderen regelmatig kwamen zwemmen. Het hele gezin heeft ook bij ons gegeten en we zijn ook samen met ze een dag op pad geweest. Eerst naar de Holy Hot Springs en daarna vis gegeten bij een Warung (waar geen toeristen kwamen) die prachtig aan zee was gelegen.

De kinderen gaan met plezier naar school en vader probeert ze al wat Engels te leren. Het was ontzettend leuk om het hele gezin weer te hebben gezien en het afscheid viel dan ook niet mee..

Danielle Gouman