In september waren we voor het eerst in drie jaar weer op Bali voor de stichting!

Dat wil zeggen, ik was er al eerder in maart, om het bezoek aan de scholen en ouders voor te bereiden. Ik heb toen de formulieren uitgedeeld aan de contactpersonen, om het bezoek in september soepel te laten verlopen. Het was een bijzondere gebeurtenis dit jaar. Hoewel we erg blij waren dat de uitbetaling aan de kinderen in de corona jaren kon worden gedaan zonder onze aanwezigheid op Bali, was het geweldig om er zelf weer te zijn en iedereen te ontmoeten. 

Ook was het bijzonder omdat we met z’n vijven waren dit keer. Hetty was er weer bij ook haar broer Jan en zijn vrouw Jolanda. Last but not least hadden we dit keer een fotograaf in ons gezelschap: Henk. Hij is een professionele fotograaf, die me had aangeboden om op eigen kosten mee te gaan en foto’s te nemen van de kinderen. Ook maakte hij nieuwe foto’s voor de website. Jan ontpopte zich tot een enthousiaste gastheer die de kinderen in z’n beste Bahasa uitnodigde om naar de fotograaf te komen (‘`apa kabar, nama saya Jan, dan anda?” 🙂). Jolanda als kassier om de juiste bedragen voor de kinderen aan mij door te geven. En Henk vond de meest geschikte plek voor de foto’s. De sponsors hebben inmiddels deze mooie foto’s mogen ontvangen. 

Naast het jaarlijkse sponsorgeld, konden we ook ruim 100 voedselpakketten overhandigen, dankzij de extra bijdragen van een groot aantal sponsors. Uit de foto’s blijkt wel dat de ouders en kinderen daar ook erg blij mee waren. Ook zijn er 29 laptops overhandigd aan studenten die naar klas 10 (=senior high school) zijn gegaan in augustus.

Afstuderen Emmawati

Nog een bijzondere gebeurtenis was het afstuderen van Emmawati, die sinds haar 9de is gesponsord door Hetty. Van het verlegen meisje op de lagere school, is zij uitgegroeid tot een enthousiaste, zelfbewuste, communicatief vaardige jonge vrouw. Na een succesvolle studie van 4 jaar heeft zij nu een bachelor Verpleegkunde. De diploma uitreiking was een feestelijke gebeurtenis in een luxe hotel in Nusa Dua, met alle toeters en bellen. Wij waren allebei uitgenodigd voor de ceremonie en in vol ornaat aanwezig. Emmawati bleek ook nog eens de beste te zijn van alle afgestudeerden en dat werd – zoals gebruikelijk op Bali – beloond door haar extra in het zonnetje te zetten en een cheque van 1 miljoen Rph te overhandigen. We waren er zelf ook een beetje trots op dat ze zover is gekomen!

 

Nieuwe sponsors

Er zijn de afgelopen maanden 18 nieuwe sponsoren bijgekomen, waaronder een aantal Nederlandse en Duitse jonge vrouwen, die ik op Bali heb ontmoet. Zij konden ook direct mee naar de scholen of gezinnen van de kinderen. En dat is voor een sponsor altijd een bijzondere belevenis. Soms ook wel indringend, omdat deze kinderen in grotere armoede leven dan je op het eerste gezicht denkt te zien op Bali. Dan is het besluit om te helpen ook snel(ler) genomen. We zijn er erg blij mee!

 

Samenwerking Stichting “Wees een Kind” van de baan

De eerder aangekondigde samenwerking met de stichting “Wees een Kind” gaat helaas niet door. Er ontstond een verschil in inzicht over de werkwijze, waardoor besloten is dat het beter is om de samenwerking te beëindigen. Sponsoren die inmiddels een kind op Java ondersteunen, blijven dat doen via “Wees een Kind”. Dit is met hen overlegd. De nieuwe penningmeester van SPB is Karin Francke en secretaris is Simone Winkel. De wijzigingen zijn ingevoerd bij de Kamer van Koophandel en de website zal zo spoedig mogelijk worden aangepast.

Bedankt voor alle steun!

Scholingsproject Bali